Blog van Rene van der Horst

Waarom typografie op het web belangrijk is.

Bij sommige websites lijkt de tekst onlosmakelijk verbonden te zijn met het design. Soms is het een strakke, goed gespatieerde letter of juist een wilde, hippe letter. In de meeste gevallen merk je het niet eens, maar typografie kan een grote impact hebben op het design van een website. Waarom?

Lees meer

Wordt je website goed gevonden? Doe de gratis SEO-quickscan!

Enkele jaren geleden sloegen we de telefoongids nog open als we een bedrijf zochten. Tegenwoordig zoeken we op het internet. Een ondernemer kan in deze tijd dus niet meer zonder website. Een website is een goede investering, want het dient als visitekaartje voor je bedrijf. Maar je wilt niet alleen dat uw website er goed uitziet, je wilt ook dat uw website goed gevonden wordt. Daarom is zoekmachineoptimalisatie (ook wel SEO genoemd, van het Engelse Search Engine Optimization) de laatste jaren steeds belangrijker aan het worden.

Lees meer

3 Redenen om uw website responsive te maken

De exponentiele groei van smartphones en tablets is niet te stuiten. Alleen al in het tweede kwartaal van 2013 zijn wereldwijd bijna 230 miljoen smartphones en evenzoveel tablets verkocht. En dus groeit ook de behoefte aan mobiel-vriendelijke websites. Als SEO (Search Engine Optimization) een belangrijk onderdeel van uw webmarketing strategie is, moet ook een mobiel-vriendelijke website op uw verlanglijstje staan.

Lees meer

Het belang van goed logo design

Symbolen worden door de mens gebruikt zolang we ons kunnen herinneren. Denk aan de hiërogliefen in het oude Egypte of, nog ouder, de grotten van Lascaux in Frankrijk. Logisch, want ze kunnen worden gebruikt ter vervanging van wat normaal veel uitleg zou vragen. Symbolen zijn een prachtige manier om in één beeld een compleet verhaal te vertellen.

Lees meer

Foto's schalen voor uw website

We krijgen regelmatig de vraag van onze klanten hoe ze het best foto's kunnen schalen die ze bijvoorbeeld via hun content management system (cms) op de website willen plaatsen. Soms kan dat rechtstreeks in het cms met een cropping-tool, maar soms ook niet, afhankelijk van de functionaliteit in het cms. De meest voor de hand liggende oplossing hiervoor is Photoshop. Dit programma heeft zeer uitgebreide mogelijkheden op dit gebied. Maar dat is meteen ook het nadeel: het is best een complex programma en het duurt wel een tijdje voordat je alle functies weet te zitten en onder de knie hebt.

Lees meer

Is print passé?

Gedrukte magazines voelen zich soms bedreigd door de opkomst van tablets. Onterecht, blijkt uit internationaal onderzoek, want print en tablets 'gaan een gezonde en gezamenlijke toekomst tegemoet.' Tabletgebruikers lezen naast digitaal, ook veel gedrukte media: 75% van de digitale tijdschriftenlezers, leest ook papieren versies. Ook blijkt dat het gedrag van digitale lezers erg veel lijkt op dat van 'analoge' lezers. Waar het gedrukte magazine vooral voor het genieten dient, wordt de digitale versie vooral geraadpleegd voor informatie en actualiteit.

Lees meer

Indruk maken met een huisstijl

Als bedrijf wil je een bepaalde indruk maken op je klanten en prospects. Eén van de middelen die je daarvoor hebt, is een huisstijl. En huisstijl is meer dan alleen een mooi logo. Een goede huisstijl wekt vertrouwen in uw bedrijf en in uw diensten of producten. Met een huisstijl onderscheidt u zich ook van de concurrentie. Het is dus erg belangrijk om er veel aandacht aan te besteden, want je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken.

Lees meer
Aanmelden bij RSS - Blog van Rene van der Horst